top of page
332AF675-4A08-4840-95A2-D6F8F32DA65C.jpeg

OVER NICOLE

Over wat ik voor je kan doen
Ik werk graag met je samen als je meer ontspanning kunt gebruiken, als je wilt vertragen, je concentratie wilt verbeteren of jouw natuurlijke ritme zoekt.
In een zesweeks mindfulness traject waarin we de natuur actief betrekken, vertraag je en ga je als eerste ruimte en tijd maken voor jezelf. Ik help je om de patronen helder te krijgen die je tegen houden en ze los te laten. En door het trainen van je aandacht pak jij je balans van actie & rust weer terug.


Deze zesweekse trajecten verzorg ik voor kleine groepen (max 4), waarin je elkaar kunt steunen, maar er ook voldoende ruimte is voor jouw proces. Ik kan je ook volledig 1 op 1 ondersteunen in een individueel traject.


Waarvoor kun je bij mij terecht?
Je kunt bij mij terecht als je last hebt van stress, oververmoeidheid of verminderde focus. Ook voor een betere balans tussen privé & werk en bij preventie voor burn-out.


Hoe ik met je samenwerk

  1. Vrijblijvend kennismaken

    In een kennismakingsgesprek kijken naar je (hulp)vraag en bespreken wat je nodig hebt. We nemen er de tijd voor zodat je kunt ervaren of we een klik hebben. En als dit helemaal goed voor jou voelt, bepalen samen een haalbaar doel en kijken we wanneer jij wilt starten.

  2. Mindful wandelen
    Omdat de natuur de basis is, maken we 6 wandelingen in prachtige natuurgebieden. Jij en de natuur communiceren de hele dag door met elkaar, of je dat nu voelt of niet. Door in de natuur te zijn, aard je en het helpt je vertragen. Zo kom je ook dieper in contact met jouw natuur en met wat jij nodig hebt. We oefenen mindfulness technieken en trainen je aandacht. Dat doen we met meditaties en aandachtsoefeningen, deze helpen je om dieper in contact te komen met je lichaam, je zintuigen en je adem.

  3. Thuis oefenen

    Thuis ga je aan de slag met wat je geleerd hebt, je start je eigen ‘practice’ thuis op, van ongeveer 30/45 min. per dag. Mindfulness materialen en begeleidde meditaties ondersteunen je daarin. Loop je ergens tegenaan of lukt het even niet, dan neem je contact met me op. Zo help ik je zoeken naar hoe het voor jou het beste werkt en gaat het je lukken om je balans terug te pakken.


Wat het je oplevert
Als je zes weken je aandacht goed traint en alle 6 de wandelingen inzet om tot ontspanning te komen, dan zul je merken dat je: meer rust ervaart, beter slaapt, je vaker ontspannen voelt, een betere balans hebt en krachtigere keuzes maakt.
Daarnaast heb je meer zicht op de patronen die je tegenhouden en heb je de tools om andere keuzes te maken.


Neem gerust contact op
Klinkt dit goed en heb je vragen? Neem gerust contact op voor die vrijblijvende kennismaking. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


 

"How we live every day, is a ceremony"
~ Akeekwe 

Een favoriete quote uit de prachtige docu Down to Earth

 


Over mijn achtergrond
De eerste 25 jaar jaar van mijn werkleven heb ik gewerkt op trainingsafdelingen van vooral software bedrijven. Ik gaf meestal les in een software system, was nieuwe trainingen of master classes aan het ontwikkelen. Ik heb maatwerk opleidingsprogramma’s opgesteld en heb opleidingsafdelingen opgezet. Een mooie dynamische tijd met altijd wel een commercieel tintje. Daar ontdekte ik mijn passie voor groei en bleek ik goed in het vinden nieuwe mogelijkheden in chaos.

Na een burnout in 2009 maakte ik een switch en ben ik gaan werken als yogadocent, kinderyogadocent en mindfulkids trainer. Een paar jaar lang verzorgde ik met veel plezier yoga- en mindfulness trajecten voor kinderen en volwassenen. Om daarna terug te keren in het bedrijfsleven en weer projecten en opdrachten te realiseren als programmamanager, didactisch adviseur, projectleider en leer-professional. Zie
Linkedin voor mijn volledige werkachtergrond.

Na 9 jaar kwam toch die 2e burnout en ook die bracht een interessante wending zoals dat altijd doet. Gedeeltelijk afgekeurd worden gaf me een flinke impuls om nog meer te leven vanuit mijn hart. En vooral meer in het ritme mijn eigen natuur. Praktisch, een stuk trager, met meer aandacht, meer tijd voor voelen, voor lijfwerk. Maar ook meer buiten en dieper in contact met de natuur.


Na de herstel- en opbouwfase ben ik zzp gaan werken, eerst als leer professional. Tijdens de opleiding 'Mindfulness en compassie coach' in 2021, heb ik de ruimte genomen om mijn eigen ervaring met mindfulness, mijn ervaringen met veranderen én mijn yoga- & meditatie practice om te zetten naar een rijke zesweekse ervaring in de natuur: Mindful Walks.

 

In de natuur voel ik me vrij, sterk, wakker en levend. Nu 1,5 jaar verder heb ik met veel plezier vele groepen in de natuur kennis laten maken met mindfulness. En mijn weg vervolgt zich, want ik merk steeds duidelijker dat de natuur met ons communiceert. De hele dag door. En ik vind het heerlijk om naar haar luisteren. En dat is iets waar ik me nu weer in aan het verdiepen ben, natuurfluisteren.

 


Heb je vragen, of raakt je iets uit mijn verhaal, neem gerust contact op.

Ik vind het leuk om te verbinden en om jouw verhaal te horen!


💛 Nicole

Mindful & Heartful: Eerdere retraites
CC6AFC74-9DA3-48B8-8EF3-87D3ECA8A81A_1_201_a.jpeg
bottom of page