332AF675-4A08-4840-95A2-D6F8F32DA65C.jpeg

OVER NICOLE

Over wat ik voor je kan doen
Door te spelen met aandacht ervaar je dat je focus toeneemt. En juist dat brengt ontspanning en maakt het gejaagde gevoel minder. En buiten zijn met aandacht voor jezelf, geeft energie. Je voelt dat het, waar nodig, herstel bevordert. Je merkt meer op in je lichaam dan je dacht. En je weet beter wat je nodig hebt.

 

Ik werk met je samen als je lekker in je vel wilt blijven zitten. En ook als je tijdelijk wat meer last hebt van stress, piekeren, een lage energie of verminderde concentratie. We wandelen in prachtige natuurgebieden rondom
’s-Hertogenbosch. Omdat alleen al in de natuur zijn, met aandacht voor jezelf, energie geeft en herstel bevordert.

Tijdens de wandelingen doen we aandachtsoefeningen en een korte meditatie. In zes weken train je je mind en anker je in het lichaam. Daarmee wordt je focus beter, neemt onrust af en ontspanning toe. Dat brengt een gezondere balans en je gaat betere keuzes maken. En dan volgt er meer ruimte voor ontspanning en plezier.


Dat is wat mindfulness in de natuur kan doen. Heb je er vragen over, neem gerust contact op.

"How we live every day, is a ceremony”
~ Akeekwe 

Een favoriete quote uit de prachtige documentaire Down to Earth

Over mijn achtergrond

In het bedrijfsleven heb ik 25 jaar gewerkt op trainingsafdelingen vooral in software bedrijven en IT omgevingen. Alles van lesgeven en het ontwikkelen van trainingen en master classes, het begeleiden van mensen, tot het opzetten van opleidingsprogramma's en opleidingsafdelingen. Een mooie dynamische tijd met altijd wel een commercieel tintje. Daar ontwikkelde ik een passie voor groei. Bleek ik goed in het vinden van structuur in chaos. En het komen tot haalbare, originele plannen. 

Ruim 10 jaar geleden ben ik gaan werken als yogadocent, kinderyogadocent en mindfulkids trainer. En werd mijn enthousiasme voor 'in het nu aanwezig zijn' verder aangewakkerd. Ik trainde mijn aandacht en ontwikkelde het praktische stuk van mijn zachte kant. Een paar jaar lang verzorgde ik met veel plezier yoga- en mindfulness trajecten. Vooral in het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en speciaal onderwijs.

Om daarna terug te keren in het bedrijfsleven en weer projecten en opdrachten te realiseren als didactisch adviseur, projectleider en leer-professional. Op mijn Linkedin-profiel zie je mijn volledige werkachtergrond.

Lang bestonden die twee werelden naast elkaar. En ik kon ze naast moeder zijn niet echt combineren.

 

Lang ziek zijn gaf een interessante wending zoals dat altijd doet. Een flinke impuls om nog meer te leven vanuit mijn hart en vooral meer in het ritme mijn eigen natuur. Praktisch, een stuk trager, met meer aandacht. Meer tijd voor voelen, voor lijfwerk. Meer buiten en meer in contact met de natuur.

 

De opleiding 'Mindfulness en compassie coach' in 2021 was als opfris bedoeld. En gaf me onverwacht dat duwtje in de rug die ik nodig had om mijn talenten als leer-professional nu eens in te zetten voor mijzelf.
Ik heb de ruimte genomen om mijn ervaring, mijn eigen practice en mijn kennis van mindfulness om te zetten naar een rijke zesweekse ervaring in de natuur: Mindful Walks. Vanuit daar ben ik gaan uitbreiden naar verschillende andere natuur-ervaringen. Veel buiten zijn vind ik heerlijk! In de natuur voel ik me het meest wakker en levend.

 

En verder... woon ik samen met twee jong volwassenen in Engelen, een mooi Brabants dorpje aan de Maas. 

 

Hartegroet 💛 Nicole

 
CC6AFC74-9DA3-48B8-8EF3-87D3ECA8A81A_1_201_a.jpeg