top of page
Nicole Gaillard april 2023.jpg

OVER NICOLE
Mindfulness trainer & Natuurbegeleider

Over mijn achtergrond

Werk is altijd een mooie uitdagende kant van mijn leven geweest. De eerste 25 jaar vooral in software bedrijven. Ik heb opleidingsafdelingen opgezet, trainingen ontwikkeld, maatwerk opleidingsprogramma’s gemaakt, proof of concepts uitgevoerd en langere software-implementatieprojecten geleid. Daarnaast heb ik diverse soorten trainingen verzorgd voor de werkvloer, business analisten, management, directie, maar ook in het buitenland voor lokale bevolking, expats, ambassadeurs.

Een dynamische tijd, waarin ik veel kon reizen, op bijzondere plekken ben geweest en mooie avonturen mocht meemaken. Daar ontdekte ik mijn passie voor groei en bleek ik goed in het vinden van structuur in chaos. 

Na een burnout in 2009 moest het roer om en heb ik een paar jaar zzp gewerkt als yogadocent en mindfulkids trainer. Ik verzorgde met veel plezier yoga- en mindfulness trajecten voor kinderen en volwassenen. En ik was geraakt door de diepe verbinding die ik maakte met zowel jong als oud.

 

Om vervolgens weer projecten te realiseren als projectleider, programmamanager, didactisch adviseur, learning & development consultant en leerprofessional. Een gave tijd van aanbestedingen binnen slepen, nog dieper duiken in productontwikkeling, in start-ups meewerken, marktonderzoeken doen, trends in kaart brengen, visie- & product-voorstellen doen. Zie Linkedin voor meer.


Vijf jaar terug kwam toch de 2e burnout en die bracht een interessante wending. Een flinke impuls om te veranderen, te vertragen, nog meer vanuit mijn hart te leven en nog dieper in het ritme mijn eigen natuur. Een tijd van kneiter eerlijk zijn met mijzelf.


Inmiddels heb ik een lifestyle change gemaakt, dat aangepakt wat niet meer werkte en leef ik praktischer, rustiger, met meer aandacht voor het leven in mij en om mij heen. Meer tijd voor diep voelen, voor waar ik blij van wordt, meer lijfwerk en meer buiten in de natuur. In de natuur voel ik me vrij, sterk, wakker en levend.Tijdens de opleiding 'Mindfulness en compassie coach' in 2021, heb ik de ruimte genomen om mijn persoonlijke ervaring met veranderen, met leven vanuit je natuurlijke kracht, te vervlechten met mindful leven. De eerste bijzondere zesweekse combi van natuur en mindfulness werd geboren en ging zomer 2021 meteen van start: Mindful Walks (inmiddels: Mindful Nature). Nu 2 jaar verder heb ik met veel plezier vele groepen in de natuur kennis laten maken met leven met meer aandacht.


En mijn weg vervolgt zich, steeds weer dienen zich nieuwe mogelijkheden aan. Op dit moment is het vooral de natuur én de schoonheid van authentiek leven, die me roepen.

Ik oefen dagelijks in het luisteren naar de natuur.

En naar mijn natuur.

Mindful & Heartful: Eerdere retraites
9E02D6E3-5EFC-4BDF-B56A-39CC5838553C.jpeg
bottom of page