top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Het even niet weten

Terug naar de tekentafel.


Soms weet ik het even niet meer. Dan lijken de dingen die ik bedacht had, toch niet zo te lopen als gepland. Heb jij dat ook weleens?


Alsof het leven zegt 'Nee, ga jij nu maar deze kant op....'.

Als ik het net door heb, vind ik dat altijd enorm frustrerend. 'Ik was toch zo goed op weg! Waarom loopt nou ineens alles anders dan ik wil?'


Maar ik weet ook dat het leven geen strak pad is van A naar B. Misschien eerder een mooi meanderend riviertje? Soms zelfs een heuse wild water baan.

lk heb geleerd deze fases te respecteren. Als ik dan doordender word ik grieperig of krijg ik een ongelukje. Ik heb geleerd in mijn leven dat ik prima kan bepalen wát ik wil. En ook doelen kan stellen. Maar dat het leven een eigen ritme en een flow heeft, die meebepaalt waar, hoe en wanneer dingen gebeuren of samenkomen.


Dus deuren die dicht gaan, dingen die ineens niet meer zo lekker lopen, zijn een mooi signaal om even te stoppen. Een mooi reflectie moment. Waarop loop ik stiekem een beetje leeg? Wat vind ik nog leuk? Wat kan ik anders doen?


Dus dat is waar ik nu ben.

Tijd om de boel de boel te laten en wat anders te doen. Eruit zonder iets te willen. Naar buiten, de natuur in. De heide op, gewoon wat rondbanjeren. Mijn lijf voelen (lukt goed met deze kou) en de chaos in mijn hoofd laten voor wat het is.


Mezelf afleiden met gezelligheid en minder 'belangrijke dingen'. Wandelen met een inspirerende collega. Een kop thee bij een nieuwe buurvrouw. Thuis uitgebreid koken (vond niemand vervelend). Zomaar midden op de dag op de bank naast de poezen ploffen met een kop warme choco.

En ineens dacht ik vanmiddag, ik moet mijn stiften pakken! Een kop thee erbij.

Kaarsjes aan.

Mijn flip-over vellen.

Terug naar de tekentafel.

Ideeën borrelden omhoog en kon ik van alles op papier krabbbelen.

Nieuwe vormen, nieuwe manieren van werken, nieuw aanbod. Leuk! Ik kreeg meteen weer meer energie.


Ik heb nog geen concrete plannen. Maar ik weet wel dat ik deze maand de tijd neem om dit proces zijn gang te laten gaan. Nog even niets hoeven. Nog even geen planning maken voor januari. Maar wandelen wanneer de natuur me roept. Terug naar de tekentafel wanneer mijn stiften me roepen. En de bank op wanneer de poezen aangeven dat het tijd is voor iets anders.


Past mooi bij deze tijd van het jaar. Vertragen en genieten.


Heb het goed! 💛 Nicole74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page