top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Find Your Nature

De lente is op haar hoogtepunt, bomen en struiken worden weer groen en overal ruik je en zie je weelderige bloesems. Wat een heerlijke tijd! Het lukt me ook niet om de bloesem voorbij te lopen zonder even mijn neus erin te steken.


Net zoals gisteravond, een prachtige avond om rond te banjeren, te luisteren naar de vogels, de bosgeuren diep op te snuiven en de laatste zonnestralen op mijn huid te vangen. Ik merk hoe het vertragen me ontspant en me terug brengt naar mijn natuurlijke ritme. Onbezorgde tijd, vrije tijd, tijd om te genieten en te verwonderen.


Hoe vaak gun jij jezelf de ruimte om terug te schakelen, om even uit je werk/privé ritme te stappen en genieten en te verwonderen?


Ik ben benieuwd of je dat belangrijk vind. En hoe jij dat doet?


Na mijn focus verandering in het eerste kwartaal van dit jaar van 'Mindfulness in de natuur' naar 'Natuurervaringen - the mindful way', kom ik aan bij een krachtig thema dat ik de komende tijd graag met jullie verken: Find Your Nature.


Hoe kom je terug bij jouw natuur? Bij jouw natuurlijke ritme, bij je authenticiteit, bij je kracht en ook bij je zachtheid. Het is een thema waar ik mezelf zelf al jaren in verdiep en wat ik dagelijks oefen. Het is een thema dat voor mij is verweven met de natuur.

Ik kijk er enorm naar uit om het Find Your Nature principe in de komende natuurervaringen te vervlechten.
- Met mijn neus in de bloesem, gisteravond bij De IJzeren Man -Zo start zaterdag 27 mei de open inschrijving van de vierweekse Mindful Nature. Vier prachtige natuurervaringen, elke zaterdagochtend in een ander gebied en elke week een ander thema. En ik heb er zoveel zin in!


Ruim voor de start ben ik in het natuurgebied aanwezig om eerst zelf terug te schakelen, goed te landen, te aarden en me af te stemmen op de natuur. Zodat ik me tijdens de natuurervaring optimaal kan afstemmen op de groep in combinatie met de natuur.


Ik neem je mee naar vier prachtige gebieden, vier fijne routes, langs plekken waar je makkelijk ontspant. Want dat is een van mijn talenten, ik voel wat de kwaliteit is van een bepaalde plek of van een bepaald gebied. Sommige plekken bieden een bedding voor ontspanning, terwijl andere gebieden juist meer activiteit in zich hebben, ze doorstromen en kunnen je verfrissen. En er zijn ook plekken waar de natuur zichzelf aan het herstellen is en dat brengt weer een hele andere energie.


Ik breng je graag naar die plekken waar jij wat makkelijker ontspant en even helemaal niks hoeft. Zodat je alles wat je niet nodig hebt loslaat en de ruimte krijgt om terug te schakelen. Je kijkt om je heen naar de bomen en de wolken in de lucht en automatisch volgt die zucht van ontspanning. Terug naar jouw natuur, naar jouw ritme en jouw authentieke zelf.


In Mindful Nature zijn afstand en snelheid ook niet belangrijk, we nemen alle tijd. We banjeren rond en genieten vooral van de omgeving. En soms doen we een korte ontspanningsoefening of meditatie, gericht op lekker in je lijf komen.


Ik ben zo benieuwd hoe jullie het Find Your Nature principe gaan ervaren.


Wil jij ook ontspannen de zomer in? Ga vier keer mee op zaterdagochtend en start je weekend met vertragen, genieten en verwonderen.


Wil je meer weten? Hier meer over Mindful Nature.
P.S. Heb jij een voorkeur voor een individuele natuurervaring,

dan is deze Begeleide Natuurervaring misschien iets voor jou.

42 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Nicole Gaillard
Nicole Gaillard
May 03, 2023

Mocht je je geregistreerd hebben voor dit blog, dan heb je van deze post waarschijnlijk 3 keer een notificatie gekregen. Er was een storing bij Wix in de code, waardoor het mis ging met de blog functionaliteit. Gelukkig hebben ze dat super snel verholpen. Sorry voor het ongemak van een overvolle inbox! Groetjes, Nicole

Like
bottom of page