top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Het roer is om!

De afgelopen periode heeft genoeg ruimte gegeven voor introspectie en voor de nodige lifestyle changes. Er is een hoop veranderd. Van binnen. Maar ook van buiten, voor ons allemaal wel. Onze wereld verandert in een rap tempo. Uiteindelijk heb ik ergens daarin de moed gevonden om te 'springen' en het pad van mijn hart volledig te volgen.


Dat was overigens niet zo vanzelfsprekend. Zonder mijzelf te veel te laten beïnvloeden door de chaos buiten. Of me af te laten remmen door de vraag hoe doe ik dat als moeder alleen. Voor mij was een van de belangrijkste ingrediënten een diep vertrouwen ontwikkelen in het leven. In mijzelf.


Een diep vertrouwen dat als je oprecht je hart volgt en je echt je diepe waarheid spreekt, je purpose volgt... Dat dan het leven je steunt. 'The universe has your back' zeg maar. Het klinkt mooi. En filosofisch. Maar dat doe je niet zomaar. En ook zeker niet van de ene op de andere dag. In ieder geval, ik niet. In de praktijk kwam het voor mij neer op; die hypothese testen.


Dagelijks dingen anders doen dan dat ik ze normaal zou doen. Dat zat hem eerst in de fundatie. In de kleine dagelijkse dingen, mijn routines verbeteren. De zin maken om elke dag nog beter voor mijzelf te zorgen, oprecht aan zelfliefde te werken, nog gezonder te eten. Mijn balans fine tunen in actie en rusten. Mijn mindset veranderen, de focus op waar wil ik naar toe, waar word ik blij van. En ontdekken hoe mijn lichaam en mijn emoties hét navigatiesysteem zijn van mijn hart.


Maar ook challenges aangaan, hielp me met vertrouwen ontwikkelen. Door mijn angst voor diepte heen gaan, was er een. Diepte klinkt voor jou misschien niet spannend. Maar ooit weleens voor een diep meer gestaan, op vakantie ergens, en een duik willen nemen? Ik draaide normaal gesproken dan weer rechtsomkeer. Deze zomer echter ben ik elke week gaan zwemmen. In een meer in de bossen hier in de buurt. De eerste 10 keer (oké misschien meer) met tranen in mijn ogen. Eerst tot mijn knieën in het water, daarna kleine rondjes zwemmen. Tot ik naar het eilandje in het midden van het meer kon zwemmen. I did it!


En .. ik kreeg daar uiteindelijk natuurlijk veel energie van. En vertrouwen. Alsof je de wereld aan kan. Kom maar op! De volgende op mijn lijst is parachutespringen (ook daar moet ik weer even moed voor verzamelen overigens).


Op het gebied van werk ben ik ook gesprongen. Ook hier was het voor mij niet teveel denken en maar voelen en gewoon gaan doen. Mijn ervaringen uit de IT en uit Learning & Development combineer ik nu met mijn inzichten uit de yoga en mindfulness.

Nieuwe diensten en ander soort opdrachten. En ik ben enthousiast. Ik ben wakker.


Enthousiast over leven in verbinding en over 'het volgen van het pad van je hart’. Hoe maak je keuzes die bij jouw hart passen? Hoe goed kun je voelen wat er Nu nodig is? Voor jezelf, voor je gezin, voor je team of organisatie? Meer weten over procesbegeleiding, advies, training en workshops, zie nicolegaillard.nl.


Op naar nog meer nieuwe avonturen. En wie weet kom ik jou daarin tegen :)

Een wakkere groet, Nicole


Het pad van je hartRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page