top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Meebewegen


Een vrijdagavond mijmering: Tijden van verandering vragen om kaders en meebewegen.


Bij mij is er verandering in de vorm van krapte, soms financieel en soms in energie. Alsof de stroom van het leven hapert en me net een andere kant op wil hebben. Sommige opdrachten gaan niet door en samenwerkingen staan even stil. Dan veranderen ze wat qua nuance, om vervolgens weer door te gaan.


Eigenlijk hebben we allemaal wel met periodes van verandering te maken in ons leven, het hoort er een beetje bij. Zeker nu, er is genoeg hectiek om ons heen, over klimaat, de financiële markt, politiek. Maar ook onrust in relaties, op werk, emoties die hoog oplopen, ziekte, momenten van intense vermoeidheid, om vervolgens ineens in een flow te zitten en vanalles voor elkaar te krijgen.


Bij veel mensen om me heen schokt en hapert er ook vanalles.

Mij helpt het om deze periode te gebruiken om mee te veranderen.


Blijkbaar wil het leven me net een andere kant op hebben. En om daarvoor open te blijven, zet ik eerst een stap terug. Even herkaderen. Ik pak de ruimte om heel helder te maken, wat de 'basics' zijn en zorg dat die geregeld zijn. En ik kijk opnieuw naar waar ik wel en geen energie aan ga besteden. Zo maak ik mijn basis stevig.


Om vervolgens mee te bewegen, mee te veranderen.


Zo voelde ik een tijd terug de impuls om dansen weer op te pakken. Die zelfde week kwam toevallig een vriendin langs die ook wilde gaan dansen. En zonder veel moeite deden we spontaan een proefles en voor ik het wist, schreef ik me bij de dansschool in.


Gisteravond op de dansvloer werd het me ineens duidelijk waarom. De dans, de muziek, het rimte en mijn partner nodigen me steeds weer uit om binnen bepaalde kaders mijn ruimte te vinden en mee te bewegen.


Ik merk dat de dans lekker gaat als ik meega in het ritme, meega in de muziek en meega met mijn partner. En ik geniet echt van de dans als ik daarbinnen ook mijn ruimte pak, als ik mijn lichaam de bewegingen laat maken die ze nodig heeft, als ik mijn plezier pak en mijn creativiteit uit.


Dit filmpje, Mates of Soul, laat het mooi zien. Het is een improvisatie dans van Ben & Lauren. Zij zijn net aan elkaar gekoppeld, hebben nog niet eerder met elkaar gedanst, komen ieder uit een ander land en ze weten vooraf niet op welk nummer ze gaan dansen.


De dansstijl is West Coast Swing, dat is het kader dat ze wel hebben.


Ik vind het prachtige uitbeelding van openheid, plezier, creativiteit, intimiteit, samenwerken, uitnodigen, leiden, volgen en meebewegen. Een fantastische dans, het lijkt het leven wel haha.


En?

Lukt het jou ook om zo mooi en zo sierlijk met je leven mee te dansen?

Ik ben zelf nog flink aan het oefenen 😬😅

Nu is dansen niet voor iedereen. Maar naast dansen werkt natuurlijk alles wat creatief is fantastisch: schilderen, tekenen, boetseren, bouwen, spelen, theater, koken, etc. Mocht jij middenin een verandering zitten, dan gun ik je de momenten van terug stappen, herkaderen en vervolgens veel plezier maken en meebewegen.

Ook in de natuur ben je makkelijk open en schiet je snel terug naar je natuurlijke flow en ritme. Zeker als je eruit gaat zonder doel, gewoon om te genieten van de bomen of de zee. Als je tegen jezelf kunt zeggen: 'Ik hoef even helemaal niets nu'.

En je met een open, milde nieuwsgierige houding lekker rond banjert.


Vind je het fijn om samen de natuur in te gaan, ik ga graag met je mee als reisgenoot, mindful begeleider of companion. Dan maken we ruimte voor diepere ontspanning zodat je in contact blijft met jouw flow en met je authentieke zelf.


De laatste tijd is er weer meer interesse in de individuele natuurervaringen ook iets voor jou? Of misschien ga je graag met een groep erop uit, zaterdag 27 mei aanstaande start de prachtige vierweekse Mindful Nature.Voor nu, heb een goed weekend en

geniet van alle beweging!

Liefs,34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page