top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Kwetsbaarheid, poeh man...


We leven in een tijd die snel gaat. Merk je dat ook?

Het is álweer bijna weekend. De zomer is voorbij, de pepernoten liggen in de schappen en we kunnen alweer over kerst en oud & nieuw gaan nadenken.

Bizar.

🍃

Er verandert veel, in onszelf en om ons heen.

Het is een tijd waarin je steeds meer wordt uitgedaagd om dieper je authentieke zelf te leven, om dieper in contact te blijven met jezelf.

Ieder op zijn eigen manier.

🍃

Ik geloof dat het leven niet druk en gejaagd hoeft te zijn. Dat je niet altijd ‘on top of things’ hoeft te zijn om resultaat te halen, voldoening te ervaren of betekenisvol te zijn. Dat er een natuurlijke en meer moeiteloze manier is.

🍃

Om jezelf zo min mogelijk tegen te houden, is het wel belangrijk om stevig in contact te blijven met jezelf, met je persoonlijke waarheid, je lichaam en je natuurlijke ritme.

🍃

Dan hebben we het over kwetsbaarheid en veerkracht.

Veerkracht gaat over situaties kunnen incasseren, over herstellen en terug aan het stuur gaan van je leven. En daar is dan weer kwetsbaarheid voor nodig, stevig in contact blijven met jezelf, ook wanneer iets onprettig voelt.

🍃

Die twee hangen nauw samen met elkaar. Geen echte veerkracht zonder kwetsbaarheid.

Ze zijn een belangrijke basis voor je emotionele en mentale gezondheid. Maar ook

voor en gezond contact met anderen. Kwetsbaarheid op een goede manier

is dé basis voor verbinding. En dat is zo belangrijk in deze tijd.

🍃

Ik heb met kwetsbaarheid en veerkracht nog een keer intensief kunnen oefenen afgelopen zomer. Ik kwam erachter dat er flink opgeruimd moest worden, intern zal ik maar zeggen. Misschien herken je dat gevoel wel, dat je tegen een plafond aanloopt?

Dat je iets wil doorbreken om verder te kunnen groeien?

🍃

Om meer van het leven te ervaren moet je door dat plafond heen.

En je capaciteit uitbreiden om meer te kunnen ontvangen.

🍃

Dus in het kader van groot onderhoud ben ik een traumatraject aangegaan.

Een diepgaande opschoning van alles wat oud is

en wat ik allang niet meer nodig heb.

🍃

Het is een kwetsbare, vermoeiende en ook rijke zomer geworden.

Ik heb gezorgd voor containers van liefdevol support om me heen. En ik heb zelfzorg, zelfsteun en zelfliefde op standje maximaal heb gezet.

🍃

Hoe?

Door vooraf structuren op te zetten waarvan ik zeker wist dat ik daarbinnen voldoende rust, herstel- en verwerkingstijd zou hebben.

🍃

Ik heb veel gehad aan mijn dagelijkse mindfulness- en yoga practice.

Alles wat zich aandient er laten zijn, zonder er een oordeel over te hebben. Dat is wanneer een mindful leven je veel kan opleveren, when the going gets tough. Dan is het fijn als je kunt leunen op een practice die je al eigen is. Elke ochtend ruimere tijd om te mediteren en daarna rekken & strekken op de yogamat

en mijn lijf laten bewegen. 🍃 Naast die dagelijkse structuur heb ik na elke interventie gekeken wat ik nodig had om optimaal te verwerken, te herstellen en weer op te laden.

Dat was met name veel buiten zijn, alleen in de natuur.

De vogels en het ruisen van de blaadjes horen, het spel van licht en schaduw op de bosgrond zien. Me-time, rond banjeren en kwijt zijn, even niks hoeven.

Zo helend.

🍃

Maar ook uitgebreid voor mijzelf koken, of laten koken. Goed eten.

En goed slapen, op tijd naar bed en wanneer nodig een middag dutje.

Ze waren allemaal onderdeel van mijn containers of support.

🍃

Allemaal geen nieuwe dingen, of dingen die jij en ik nog niet weten. Maar goed om ze bewust in te zetten en er ook vooraf bewust ruimte voor te maken in mijn dagelijkse ritme. 🍃

Ik vond het ontzettend leerzaam om te onderzoeken hoe veerkrachtig ik me voel

wanneer ik mijn kwetsbaarheid er kan laten zijn. Wanneer ik mijn hersteltijd serieus neem en zelfzorg kwalitatief steeds beter maak. Het effect is voelbaar.

🍃

Ik heb me met momenten enorm moe en kwetsbaar gevoeld, maar ook stil, aanwezig, ontroerd en zelfs krachtig.

🍃

Het allermooiste is dat ik ook voor mijn medewandelaars steeds meer stilte en ruimte kon bieden. De afgelopen natuurervaringen hebben ook zij magische stiltes ervaren

en konden ze nog dieper contact maken met zichzelf en de natuur.

Reacties als "Ik voel voor het eerst hoe ik onderdeel ben van de natuur, mega indrukwekkend" zijn dan ook geweldig om te ontvangen. 🍃 Hieronder wat foto's van zo'n verbonden wandeling in het mooie Plantloon

in de Loonse en Drunense Duinen.

🍃

Zijn Veerkracht en Kwetsbaarheid ook thema's waarin jij jezelf wil versterken? Dan is deze training misschien iets voor jou: Innerlijk Leiderschap, Veerkracht & Natuur. 🍃

Ik heb afgelopen zomer ook gebruikt om mijn diepgaande ervaring en alles wat ik weet vanuit mindful leven, samen te vlechten met de uitgebreide kennis en ervaring van Cecile Collaris.

🍃

De training start 5 oktober in het prachtige Jagershuis

op mijn favoriete landgoed Bleijendijk in Vught.

En ik kijk er erg naar uit 😃

🍃

Misschien zie ik je daar!
Plantloon wandeling in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page