top of page
Post: Blog2_Post
  • Foto van schrijverNicole Gaillard

Het lijkt het leven wel


Afgelopen week sloot weer een Mindful Walks groep zijn zesweekse af.

Deze keer met 6 echt hele verschillende wandelingen.


Het is het verhaal van een groep die al vaker aan de zesweekse heeft meegedaan en nu de verdiepingsgroep wordt. Over hoe zij inmiddels vol openheid en overgave mindful wandelen en wat dat aan mooie ervaringen met zich meebrengt!

We begonnen de zesweekse in een mooi natuurgebied in Engelse landschapsstijl en kwamen daar onverwacht in een korte hevige onweersbui terecht. En dat voelt best kwetsbaar buiten in de natuur. Mooi om te ervaren wat er in je lichaam gebeurt als je schrikt van de donder en de bliksem zo dichtbij. Een mooie oefening in ongemak kunnen voelen, grenzen en voor jezelf zorgen.

De week erna liepen we geheel ontspannen tussen de bloeiende rhododendrons door in de laatste stralen van de avond zon in een prachtig bosrijk landgoed. De meditaties deden ons goed en de hele wandeling was fijn, relaxt en we hebben zelfs wat gespeeld en daarna enorm gelachen om onszelf.


Om de week daarop met flinke vermoeidheid en de onrust die daarbij hoort, te sjokken door de duinen en over een stuk heide heen. Toeval dat iedereen op hetzelfde moment zo uitgeput was? Ik heb geen idee. Wel weer een mooi moment om te kijken of je kunt blijven bij je eigen ongemak. En wat je kunt doen als sterk opkomende emoties zich aandienen. Een mooie oefening in het gronden en daarmee laten zakken van emoties.


Weer een week later was de wandeling juist heel actief en energiek. En een echte training in aandacht. Rondom een prachtig bosmeer met het meest heldere en zuivere water hebben we geoefend met alle zintuigen en hebben we diep contact gemaakt met onze ademhaling.


De laatste wandeling was weer heerlijk relaxt. Ook weer in de stralen van een prachtige avondzon, deze keer door een mooi stuk moerasbos heen. Een wandeling waarin we contact hebben gemaakt met ons hartgebied, geheel in het thema van zelfcompassie en liefdevolle vriendelijkheid.

Een zesweekse vol variatie dus. Momenten van stil zijn, van genieten en ontspanning. Maar ook momenten van vermoeidheid, frustratie en emotie. Momenten waarop we gespeeld en gelachen hebben. En er was ook ruimte voor een goed gesprek. Het hele scala van het leven kwam in deze zes weken voorbij.

Dankbaar voor deze groep en de mooie mensen die meededen. Dankbaar voor de openheid en het vertrouwen om te kunnen delen wat zich aandient!🙏🏼💛


Ben jij benieuwd wat Mindful Walks voor jou kan betekenen?

Heb je ook behoefte aan meer rust, meer energie en een betere focus? Op naar meer balans? Meld je hier aan of stuur me een bericht als je meer informatie wilt.


💛 Hartegroet, Nicole


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page